вівторок, 28 лютого 2017 р.

Стильні, сучасні, креативні - це ми - відділення дизайну одягу! Підсумки проведення тижня нашого відділення

Тиждень відділення дизайну одягу
Згідно з планом  методичної роботи училища на 2016-2017 навчальний рік,  з метою розвитку творчих здібностей учнів, які навчаються за професіями «Кравець», «Закрійник», «Оформлювач вітрин, приміщень та будівель», підвищення їх фахової мотивації та професійної майстерності в термін  з 20.02.17 р. – по 24.02.17 р. проводився  тиждень відділення «Дизайн одягу».
   20 лютого 2017 р., в перший день проведення заходу,
учні груп 1-1а, 2-2а, 3-3а, 4-4а  представили плакати, які відповідали направленості  професії:  у вигляді швейної машини та приладдя, у вигляді манекену, інші мали вигляд історико – інформаційної листівки.  Група 2-2а представила  відеопрезентацію своїх робіт.
Також в перший день заходу було проведено конкурс професійної майстерності серед учнів І-ІІ курсів за професією «Кравець» на звання „Кращій за професією”.
Конкурс складався з двох частин – теоретичної та практичної. В конкурсі приймали  участь 5 учнів.
Захід проходив під наглядом членів журі в складі:
·  Бондаренко О.А. – заступник директора з НВР ДНЗ ЗВПУМС;
·  Басанська І.В. – старший майстер ДНЗ ЗВПУМС;
·  Сушко Т.О. – інженер з охорони праці;
·  Андрющенко С.В. – голова методичної комісії відділення дизайну одягу, викладач  предметів швейного напрямку;
·   Байдак Л.Б. – викладач предметів швейного напрямку;
·  Гарбузова В.М. – майстер виробничого навчання.       
     Першим етапом конкурсу було проведення теоретичного туру, який передбачав перевірку професійно-теоретичних знань учнів з предметів «Технологія виготовлення одягу», «Основи конструювання одягу», «Матеріалознавство», «Обладнання швейного виробництва», «Охорона праці», у вигляді виконання тестових завдань. Одне запитання оцінювалося в 1 бал, максимальна кількість балів за теоретичний етап – 60 балів, час виконання завдання – 45 хв.

21 лютого  відбулась друга частина конкурсу,  яка полягала у визначенні майстерності учнів щодо застосування набутих знань, практичних вмінь та навичок. Перед початком практичного туру інженер з охорони праці здійснив відповідний інструктаж.





Учасниці конкурсу пройшли етап жеребкування та почали виконання завдання – настрочування накладної кишені на фартухи. Практичний тур, на який було виділено 4 години, закінчився вчасно, всі учениці виконали завдання на достатньому рівні.

Після завершення теоретичного та практичного етапів конкурсу журі підсумували отримані бали та визначили переможців, які будуть оголошені у четвер, 2 березня 2017р. об 11.20.
Графік проведення тижня відділення співпав з графіком проведення поетапних атестацій, отже, 22 лютого 2017р. відбулась поетапна кваліфікаційна атестація в групі відділення дизайну одягу (5-5а) за професією «Кравець», «Закрійник», «Оформлювач вітрин, приміщень та будівель»  на етапі «Закрійник 4 розряду». Учні підготували письмові екзаменаційні роботи у вигляді брошур, які були виконані на високому рівні та відповідали отриманій кваліфікації. Всі завдання  були освітлені в повному обсязі: на задану модель виробу був створений ескіз та технічний рисунок, виконана побудова модельної конструкції, розроблені лекала та їх розкладка на міліметровому папері.


23 лютого 2017 р., в рамках тижня відділення, пройшло святкування світлого та смачного свята - «Масляної». Гостей на порозі училища зустрічала «Маслениця», а в приміщенні на запрошених чекали гостинні україночки, яки  накрили столи  смачними млинцями з різноманітними начинками. Свято супроводжувалось національними піснями, виступом театру мод та проведенням майстер-класів по виготовленню ляльок – мотанок.





24 лютого, були підведені підсумки конкурсу малюнків серед учнів відділення дизайну одягу за темою «Маленька чорна сукня», учасники відмічені грамотами.

Тиждень пройшов на високому рівні, учні продемонстрували свої творчі здібності та професійну майстерність.

Немає коментарів:

Дописати коментар